Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Sabtu, 9 Jun 2018

Suami Tergamak Bunuh,Kerat Dan Bakar Jasad Isteri, Gara-gara Didesak Belikan KeretaINDONESIA-Seorang lelaki dihadapakan ke mahkamah selepas dipercayai menjadi suspek utama di dalam kes pembunuhan paling kejam yang pernah berlaku di Indonesia.

Suspek dikenali sebagai Muhamad Kholili, 23,bagaimanapun mengaku bersalah dan bersedia menerima apa sahaja hukuman selepas kes itu dibicarakan.

Kejadian itu dipercayai berlaku pada hari Isnin lalu selepas pasangan suami isteri ini bertengkar dan menyebabkan suspek memukul isterinya Siti Saadah, 21, sehingga mangsa pengsan.

Disebabkan ketakutan,suspek bertindak mengerat tubuh badan isternya kepada tiga bahagian lalu membuangnya di dua lokasi berbeza.

Walau bagaimanapun,pada keesokkannya suspek datang semula ke lokasi pembuangan untuk membakar keratan jasad itu kerana bimbang ianya akan ditemui oleh orang awam.

Menerusi satu laporan media tempatan menyatakan,pada malam kejadian,Kholili  tidur di rumah sewa mereka bersama mayat isternya.

“Saya letakkan mayat Siti di ruang tengah, di atas karpet. Saya tidur di ruang depan,” akuinya.

Namun pada keesokkan hari nya,suspek bertindak membuang mayat isternya dengan mengerat kepada beberapa bahagian.

Kholili dikatakan bersedia menerima apa sahaja hukuman diatas kesalahannya itu.

Jika didapati bersalah Kholili boleh dikenanakan hukuman matu,atau hukuman penjara seumur hidup atau penjara sementara selama 20 tahun.


Pihak polis menyatakan suspek tiada sebarang masalah mental atau jenayah lapau yang direkodkan.

Ternyata suspek mengesali dengan apa yang berlaku dengan memohon maaf kepada dua orang tuanya dan mertuanya kerana memperlakukan mangsa sedemikian rupa.

Kholili yang bekerja sebagai pembantu am pejabat sebelum ini pernah mendakwa, dia bertindak sedemikian kerana tidak tahan apabila isterinya itu mendesak supaya membeli kereta.

Kholili menyatakan bahawa gajinya juga tidak mencukupi untuk menampung keperluan rumah dan susu anaknya memandangkan gajinya hanya 3.8 juta Rupiah (RM1,140).Usia anak mereka baru masuk usia dua tahun dan sepenuhnya memerlukan susu tepung.

Siti mendapat pekerjaan sebagai petugas pemasaran kompleks perumahan di Karawang.

“Dia dapat gaji 5 juta Rupiah (RM1,500). Kerana perbezaan gaji itu, harga diri saya diinjak-injak,” tuturnya.

Menurut Kholili,isterinya itu mula lupa akan tanggungjawabnya selepas dia sibuk bekerja.Malah dirinya sering dimarahi dan dikasri secara fizikal.

Selain kos belanja yang bertambah kerana suka mendandan diri di salon, akhirnya  kemarahan Kholili membuak-buak apabila Siti mendesak mahu dibelikan kereta,  kerana terpengaruh dengan kawan-kawannya.

Disebabkan itulah kejadian yang tidak diingini berlaku. 

Pada mulanya,Kholili telah melaporkan berita kehilangan isterinya kepada pihak polis.Tetapi disebabkan pihak polis berasa curiga dengan laporan tersebut dan telah menubuhkan pasukan siasatan khas untuk membongkar dan menyelesaikan kisah pembunuhan ini.Editor-Sofia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan