Gadis 18 Tahun Nekad Lakukan Perkara Ini,Selepas Rahsianya Terbongkar


Zaman remaja sememangnya mereka akan mudah terpengaruh dan akan melalukan apa sahaja yang terlintas di fikiran mereka sama ada perkara itu baik atau buruk.

Seorang remaja wanita yang mendakwa bahawa bekas teman lelakinya telah memasukkan dadah ke dalam minuman lalu merogolnya ketika mangsa menolak untuk kembali menerima cintanya.

Menurut Hannah Sandover, 18, memberitahu bekas teman lelakinya itu yang juga berusia 18 tahun, telah memukulnya menggunakan sebotol air minuman dan memaksa dirinya untuk masuk ke dalam kereta.

Dia kemudian memberitahu kawannya bahawa dia telah dipaksa melakukan seks bersama ketika dalam perjalanan ke Westbury White Horse di Wiltshire untuk bercuti bersama.


'Saya fikir dia telah meletakkan dadah ke dalam air yang saya minum.'

Gadis ini mendakwa dia masuk ke belakang kereta untuk  meredakan sakit perut, sebelum bekas teman lelakinya melompat ke arahnya.

Sandover juga menyatakan salah seorang kawannya duduk di hadapan kereta, tetapi leka mendengar muzik melalui 'ears phone' tidak tahu apa yang sedang berlaku.

Tetapi apabila dia telah dibawa ke klinik untuk pemeriksaan, ceritanya mula berubah apabila mengakui dia tidak diberi dadah.


Dan apabila keluarganya mula mempersoalkan cerita tersebut, Sandover mengakui dia membuat semuanya secara rela tanpa sebarang paksaan.

Dia juga mengakui tuduhan telah membuang masa polis di Mahkamah Majistret Salisbury, Wiltshire.

Pendakwa Ryan Seneviratine berkata: 'Sandover amat bernasib baik kerana dia tidak dikenakan denda kerana  memutarbelitkan cerita, hanya kerana faktor usia yang masih muda dan dibawah umur.

Pihak defendant berkata:'Dia terlalu takut untuk mengakui bahawa dia berbohong.

'Satu-satunya orang yang dia ceritakan ialah kawannya, dia tidak terfikir bahawa kawannya itu akan  ke melaporakan kepada polis'.

'Dia telah menghadapi beberapa isu kesihatan dan apabila satu-satunya hubungan 
 berakhir, dia panik,disebabkan itu dia mula mencari jalan keluar yang mudah.