Video- Gara-gara Tidak Tahan Tidur Bawah Jambatan, Anak Jackie Chan Dan Teman Wanitanya Rayu Bantuan Kewangan


Menerusi sebuah video berdurasi 1.49 saat memaparkan anak perempuan kepada pelakon yang amat terkenal dengan kehandalan kung fu nya iaitu Jackie Chan bersama teman wanitanya telah membuat pengakuan secara terbuka di media sosial bagi meminta bantuan serta pelindungan dari mana-mana pihak untuk mereka berdua meneruskan kehidupan.

Menurut laporan yang diterima, Etta Ng,18 bersama teman wanitanya Andi Autumn, 30,dikatakan hidup merempat setelah kehilangan tempat tinggal kira-kira sebulan yang lalu selepas ibu bapa kedua-dua mereka mengetahui hubungan songsang ini.

Sebelum ini passangan ini telah di kesan di Kanada.Ng telah kehilangan pekerjaanya,dan berbulan-bulan tidak balik ke rumah keluarganya,oleh itu,ibunya terpaksa membuat laporan polis pada Februari lalu.

Menerusi video tersebut Ng ada menyatakan sebelum ini rakan Autumn ada menawarkan tempat tinggal buat sementara waktu namun sekarang tidak lagi.Disebabkan itu mereka berdua menggunakan bantuan internet bagi mendapatkan bantuan daripada orang ramai dan Ng percaya bahawa akan ada ramai penonton yang melihat videonya.

Tambah Ng lagi,mereka berdua berasa sangat tertekan,trauma tidak kira dari segi keluarga mahupun rakan-rakan.

Autumn jug ada memberitahu bahawa mereka tidak sanggup ke tempat perlindungan gelandangan kerana pasti salah seorang daripada mereka akan terpisah,selain itu pasangan ini menyatakan bahawa tiada seorang pun mahu mendengar luahan hati mereka di Facebook atau pun di jika di telefon.

"Kami banyak tidur di bawah jambatan dan tempat lain. “ujar Ng.Bukan itu sahaja,pasangan ini juga ada berjumpa polis ,hospital,tempat perlindungan komuniti LGBTQ namun tiada sebarang layanan yang diberikan.

Autumn merupakan seorang model yang terkenal dan individu berpengaruh media sosial.Namun,didalam posting Facebooknya, dia memberitahu telah bekerja sebagai guru selama lapan tahun

Selepas video ini dikatakn tular,kebanyakkan netizen menyalahkan Autumn jika benar dia seorang guru,dia dianggap telah mendatangkan kesan buruk terhadap gadis berusia 18 tahun.

Ada juga netizen yang menyatakan "Bagaimana dia boleh menyuruh gadis 18 tahun untuk membuat video seperti itu.Ianya salah !Saya berpendapat jika benar tiada wang,anda perlu pergi berkeja bagi mendapatkan wang bukan dengan meminta-minta kepada orang lain.

Ada juga yang menulis "Mereka sepatutnya tidak boleh menyalahkan ibu bapa,ianya salah diri sendiri".Editor-Sofia