Video-Detik-detik Cemas Bayi 10 Bulan Terjatuh Dari Eskalator Pusat Membeli-belah


INDIA- Seorang bayi perempuan berusia 10 bulan telah meninggal dunia selepas dia meronta mahu turun dari dakapan ibunya semasa mereka menaiki eskalator mall, sebelum kejadian ibunya mendakwa dia mengambil gambar bersama suaminya di atas eskalator tersebut sebagai kenangan.

Rakaman kamera litar tertutup CCTV berdurasi 1.01 saat ini memperlihat kan ibu bapa bayi perempuan ini sedang menangkap gambar selfie diluar kedai sebelum mereka menaiki eskalator dan sekali lagi menangkap gambar semasa di atas eskalator.

Mereka melangkah naik ke eskalator di pusat membeli-belah, di India, si ibu memangku bayi di dalam lengannya.

Menurut pengunjung pusat membeli belah yang melihat kejadian itu, si suami bertanya kepada isterinya untuk mengambil gambar ketika berada di atas eskalator, namun secara tiba-tiba bayinya meronta mahu turun dari dakapan si ibu dan mengakibat kan si ibu hilang keseimbangan dan bayi malang itu terjatuh.

Rakaman ini menunjukkan bayi malang ini terjatuh lalu kepalanya terkena penghadang di antara eskalator dan dinding kaca pusat membeli belah di Ganganagar, Rajasthan.

Pengunjung yang panik boleh dilihat bergegas untuk cuba untuk menyelamat kan bayi tetapi bayi itu meninggal dunia serta-merta selepas terjatuh.

Bayi itu kemudian dikejarkan ke hospital di mana dia disahkan meninggal dunia.

Pihak polis telah melakukan siasatan kes ini.

'Ini adalah kes yang jelas mengenai kecuaian,' kata seorang jurucakap polis.

'Keluarga bayi yang telah meninggal itu enggan mengambil apa-apa tindakan undang-undang kerana ia adalah kemalangan di atas kecuaiannya sendiri.'

Ibu bapa bayi itu telah datang untuk pemeriksaan seperti biasa untuk anak nya di klinik berdekatan, dan selepas itu mereka memutuskan untuk masuk ke pusat membeli-belah.

Dalam kejadian yang sama beberapa hari lalu bayi terjatuh dari tangan ibu di tingkat dua dan meninggal dunia di Mumbai.

Di ingatkan supaya sentiasa berhati-hati walau di mana jua anda berada kerana malang tidak berbau.Editor-Sofia