Video-Akibat Tidak Puas Hati Pelajar Ini Nekad Tumbuk Gurunya,Namun Lihat Apa Yang Dilakukan Oleh Guru Berkenaan...


AMERIKA- Menerusi sebuah rakaman seorang pelajar berdurasi 31 saat ini memaparkan seorang tenaga pengajar dan seorang murid dikatakan telah bergaduh dan bertumbuk semasa pembelajaran sedang berjalan di sebuah kelas.

Pada mulanya pelajar berkenaan dikatakan menolak badan gurunya kerana tidak puas hati.Rakaman menunjukkan guru berkenaan tidak dapat mengawal marahnya nya memukul pelajar berkenaan bertubi-tubi namun,anak muridnya yang lain cuba untuk meleraikan pergaduhan ini.


Pergaduhan itu berpunca dari rasa tidak puas hati lalu pelajar berkenaan mencabar gurunya untuk bertumbuk sesama sendiri.

Klip video ini menunjukkan guru berkenaan berdiri dihadapan kelas lalu pelajar berkenaan menolaknya,beberapa saat kemudian guru itu mengangkat badan pelajar nya lalu dihempas ke arah meja.Tidak cukup dengan itu mereka bertumbuk sesama sendiri dan cuba ditenangkan oleh beberapa pelajar yang lain namun tidak berhasil kerana mereka sangat agresif.

Kejadian ini dikatakan berlaku di Amerika Syarikat sewaktu pembelajar sedang berlangsung.

Sebagai tindak balas, pelajar berkenaan menumbuk muka gurunya, dan menendangnya.Boleh di dengar pelajar lain menjeri kerana terkejut dengan apa yang berlaku kerana ianya secara tiba-tiba sahaja.

Dua orang rakan sekelas pelajar lelaki berkenaan bergegas ke hadapan kelas dan cuba menenangkan guru berkenaan namun mereka tetap bertumbuk sesama sendiri.

Kesimpulannya,sebagai seorang pelajar kita perlu menghormati tenaga pengajar kerana tanpa bimbingan mereka kita tidak mungkin akan berjaya.Oleh itu,hargai pengorbanan guru-guru anda.Editor-Sofia