Tolong Berhenti Sidai Pakaian Anda Seperti Ini Jika Tak Nak Pekara Ini Berlaku....


Rata-rata masyarakat di negara ini menyidai kain baju di bahagian luar rumah dan ada juga yang menyidai kain sehingga ke luar pagar rumah.Namun, sedar kah anda kita sebenarnya secara tidak langsung sedang mendedahkan aib keluarga di khalayak ramai.Lebih lebih lagi jika kita mempunyai anak perempuan di rumah.

Mungkin ada diantara kita yang beranggapan alah hanya baju dalam je,hanya seluar dalam je,siapa je yang nak curi.


Bayangkan sekiranya ada otak-otak kotor yang memikirkan "uih isteri dia punya seluar dalam ada kuning-kuning lah.."atau "besar juga payudara isteri dia ni" hanya kerana kita menjemur pakaian dalaman dibahagian luar rumah tanpa rasa segan silu.

Tak malu ke orang semua tahu apa yang kita guna pakai setiap hari?

Jika jiran-jiran tertangga atau orang gila seks melihatnya dari luar sudah pasti mereka akan berpatah balik melihat ada pelbagai corak dan warna.Kita tidak tahu apa yang ada di fikiran mereka.


Sebelum ini jiran-jiran tidak mengetahui sama ada anak perempuan atau isteri anda memakai seluar dalam atau baju dalam warna apa namun setelah di berikan tayangan percuma mereka sudah tahu.

Mungkin juga akan ada diantaranya akan mula membayangkan apabila baju-baju dalam isteri dan anak-anak perempuan kita dijemur di luar rumah.Salah siapa? Anda sendiri yang menayangkannya.

Ianya tidak mustahil akan wujud orang sedemikian dalam memikirkan apa yang berada di luar kotak pemikiran kita.


Tahukah anda ada diantaranya yang mampu membayangkan keadaaan isteri dan anak perempuan kita hanya dengan melihat pakaian dalam mereka sahaja yang disidai diluar rumah.Disebabkan itu lah ada yang terjadikan kehilangan baju dalam mahupun seluar dalam kerana gologan sebegini terlampau obses dalam mendapatkan pakaian dalaman wanita yang terpakai.

Oleh itu sebagai ketua keluarga anda sendiri sudah boleh memikirkan jalan terbaik bagi menyelesaikan masalah ini yang mungkin selama hari ini kita tidak menyedarinya.Kredit : Ibu Bapa Prihatin.Editor-Sofia