Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Sabtu, 12 Mei 2018

Kejam! Pembunuh Cantik Ini Nekad Bunuh Rakan Sekerjanya Gara-gara....


THAILAND-Tiga orang wanita pekerja bar karaoke telah dihukum penjara 33 tahun atas kesalaahan membunuh rakan sekerjanya.Lebih kejam lagi mangsa telah dikerat dan ditanam.

Suspek yang dikenali sebagai Preeyanuch Nonwangchai, 25, dan Kawita Ratchada, 26,dikatakan telah bertindak mencekik mangsa Warissara Klinjui, 23, sehingga mati akibat pertengkaran di Khon Kaen, Thailand utara.

Warissara Klinjui
Preeyanuch berang kerana Warissara telah membuat satu laporan polis menuduh suaminya sebagai seorang pengedar dadah.Disebabkan itu suspek telah mendapatkan bantuan dari Kawita bagi memujuk mangsa untuk membincangkan hal mengenai kerja sebelum tertindak membunuh mangsa.

Dan kemudiannya suspek meminta pertolongan daripada Apiwan Satayabundit, 28, dan seorang lagi rakan lelakinya, Wasin Namprom, 22,untuk mengerat mayat mangsa lalu menanamnya.Kedua-dua mereka berdepan dengan hukuman penjara 33 tahun sebilan bulan serta 23 tahun empat bulan kerana membantu pembunuhan.

Manakala seorang lelaki yang dikenali sebagai Jidarat Promkhun, 22, telah dijatuhkan hukuman penjara selama setahun kerana mengambil telefon bimbit mangsa untuk dijual.

Suspek-suspek pembunuhan turut diperintahkan bagi membayar pampasan sebanyak 1.07 juta baht (RM133,000) untuk menyara keluarga mangsa, selain 100,000 baht (RM12,400) untuk majlis pengebumiannya.


Walau bagaimanapun,pampasan tersebut perlu dibayar secara ansuran setiap bulan iaitu 5,000 baht (RM620) bagi tempoh 17 tahun berserta bunga 7.5 peratus dari tarikh kematian si mati..


Menurut Bangkok Post,Preeyanuch berkata dimahkamah bahawa dia tidak sengaja membunuh Warissara dengan menekap mulut dan hidung mangsa.

Namun,perbuatan nya itu terbongkar setelah suspek lain mendakwa bahawa dia telah menyerang mangsa menggunakan beg plastik hitam untuk mencekiki mangsa sehingga mati di dalam kereta.


Juru cakap polis menyatakan,Preeyanuch bertindak sedemikian kerana mahu memberikan 'pengajaran' kepada mangsa kerana telah menyebabkan suami kesayangannya ditangkap atas tuduhan mengedar dadah.

Selepas kejadian tiga wanita ini telah melarikan diri ke Laos dan bekerja di pusat urut namun berjaya di kesa oleh pihak berkuasa semasa mereka sedang membeli-belah.

Kisah pembunuh ini dikatakan menjadi tular di media sosial kerana kecantikan mereka namun malangnya mereka adalah seorang pembunuh.Editor-SofiaTiada ulasan:

Catat Ulasan