Gara-Gara Halang Potong Barisan, Datuk Pukul Cucu Dengan Kejam


CHINA - Seorang warga emas bertindak ganas dengan memukul cucunya sendiri kerana dikatakan menghalangnya memotong barisan dalam kejadian di sebuah kedai teh di China.

Rakaman video yang berdurasi selama 24 saat itu telah dimuat naik di laman media sosial malah tingkah laku warga emas terbabit mencetuskan kemarahan netizen yang menggangap perbuatan itu melampau.

Dilaporkan bahawa lelaki berkenaan cuba untuk memaksa orang ramai di kedai untuk membayar makanan mereka.

Namun gadis tersebut dikatakan berdegil untuk beratur dan menunggu giliran mereka selepas juruwang menolak untuk melayan mereka terlebih dahulu.

Walau bagaimanapun, datuknya menggangap sebagai tanda tidak hormat dan percaya bahawa cucunya itu salah laku.

Menerusi rakaman video terbabit menunjukkan bahawa datuknya memukul berulang kali di belakang kepala gadis itu sambil menjerit di hadapan pelanggan kedai berkenaan.

Dia kemudiannya menarik gadis tersebut dari tempat juruwang dan mengheretnya ke tepi.

"Datuknya memberitahu bahawa memotong barisan akan menyelamatkan banyak masa mereka," kata salah seorang pekerja di kedai teh berkenaan kepada media.

Jelasnya lagi, "namun cucunya dikatakan enggan dan terus bertengkar dengan datuknya lalu dia mula memukul gadis malang itu dengan marah."

Tidak lama kemudian, saksi cuba untuk memujuk juruwang bagi membiarkan pasangan itu mendapatkan minuman mereka terlebih dahulu.

Ekoran dari itu, ramai pengguna bersih serta pengguna media sosial mengecam tingkah laku datuknya yang melampau dan penjaga yang menakutkan.

"Seorang pengguna mempersoalkan bagaimanakah anda memberikan contoh yang baik untuk cucu-cucu anda apabila anda berkelakuan seperti itu?"

Tambah seorang lagi, "dia harus berasa malu apabila cucunya lebih tahu adab daripada dia." Editor: AA