Deadpool 2 Tampil Kelainan


Marvel dikatakan berani mempertaruhkan sebuah lagi filem terbaru mereka iaitu filem Deadpool 2 juga merupakan sekuel daripada filem Deadpool yang ditayangkan pada hari ini 16 Mei selepas beberapa minggu filem Avengers: Infinity War ditayangkan.

Pelakon Ryan Reynolds juga masih kekal lagi sebagai watak utama filem tersebut. Namun apa yang menarik perhatian adalah kali ini Deadpool tidak akan berseorangan malah beliau mempunyai pasukannya tersendiri iaitu X-Force seperti pasukan X-Men dan lain-lain. Malah anggota kumpulannya juga mempunyai kebolehan yang luar biasa.

Tidak banyak yang kami dapat dedahkan melainkan anda menonton filem itu sendiri memandangkan filem Deadpool sebelum ini hanya menceritakan kehidupannya yang penuh dengan lawak jenaka. Namun kali ini filem Deadpool 2 mempunyai kelainan yang tersendiri.

Difahamkan, filem Deadpool 2 juga menampilkan pelakon Josh Brolin atau lebih dikenali 'Thanos' yang wataknya popular dalam filem Avengers: Infinity War. Namun begitu, dia bakal melakonkan watak sebagai 'Cable' bukan 'Thanos'.

Deadpool sendiri telah membocorkannya sendiri di pertengahan jalan filem itu. Pelakon Josh Brolin dikatakan sudah mengikat kontrak bersama Marvel untuk 4 filem mereka.

Filem ini dikatakan menyokong LGBT kerana unsur LGBT di mana ada watak lesbian antara Negasonic teenage dan Yukio. Oleh itu, kami menasihatkan agar kanak-kanak dibawah umur 18 tahun tidak sesuai untuk menontonnya kerana gaya bahasa serta beberapa adegan lucah ditayangkan tanpa sebarang tapisan. Editor: AA