"Boleh Lepas Pun Sebab Anak Menteri"


Rata-rata ada diantara kita yang tidak mengenai siapa sebenarkan suami kepada pelakon jelia Nora Danish yang dikenali sebagai Nedim.

Semenjak pihak pembangkang telah merampas kuas dalam PRU14 baru-baru ini pelbagai kisah yang selama ini kita tidak mengetahuinya baru terbongkar satu persatu yang melibatkan menteri-menteri ternama.

Baru-baru ini seorang pengguna laman Twitter yang menggunakan nama Azmi Shaq telah membongkarkan satu kisah yang mana kita sediri tidak pernah mengetahuinya berkenaan Nedim.Ramai yang tidak mengetahui bahawa Nedim adalah anak kepada Dato’ Seri Mohamed Nazri iaitu pada satu ketikal dahulu merupakan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan (16 Mei 2013). 

Beliau merupakan Bekas Menteri dalam Jabatan Perdana Menteri Malaysia yang menyelia hal Parlimen. Beliau juga merupakan seorang Ahli Parlimen dari parti Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO).

Buat pengetahuan anda ada dakwaan yang menyatakan bahawa Nedim pernah terpalit dengan  kontroversi membunuh Darren Kang di Sri Hartamas pada sekitar tahun 2004 yang lalu.

Disebabkan itu pengguna laman Twitter ini bertindak berani meninggalkan komen di Instagram peribadi milik Nedim dengan menggunakan hashtag #JusticeForDarrenKang.Namun selepas beberapa minit kemudian akaun Instagram Azmi telah di 'block' oleh Nedim.
Walau bagaimanapun,Tweet Azmi di laman Twitternya telah mendapat perhatian dikalangan para netizin sehingga mencecah 2k perkongsian.

Selain itu,Azim juga ada mendedahkan bahawa Nedim telah melarikan diri dan tinggal di Kensington, London beberapa tahun selepas dari kejadian itu.

Nedim juga dikatakan telah kembali semula ke Malaysia selepas tahun 2009.Menurutnya,ayah kepada Nedim adalah kenalan rapat Najib Razak pada ketika itu.

Disebbakan itu ada yang menyatakan kebarangkalian Nedim mempunyai kaitan dengan kematian Darren Kang kerana pada ketika itu ayahnya mempunyai hubungan baik bersama Najib dan telah terlepas dari disabitkan kesalahan.

Kebanyakkan daripada netizen mengharapkan keadilan di dalam kes ini lebih-lebih lagi Tun Dr Mahathir telah kembali menajadi Perdana Menteri Malaysia.Bukan sahaja kes ini,pelbagai kes seperti kehilangan pesawat MH370 dan kematian Altantuya perlu disiasat semula demi mencari keadilan supaya segalanya terbongkar kelak.Bagaimanapun,ianya hanyalah dakwaan yang masih tidak diketahui kesahihannya disebalik kisah ini.Pelbagai kisah lampau yang tidak diketahui umum telah didedahkan semenjak kejatuhan Dato Seri Najib.Diharap segalanya akan dibongkarkan demi menuntut keadilan.Sumber: Twitter AzmiShariq.Editor-Sofia