Bayi Ini Mempunyai Rambut Lebat Sehinggakan Ibunya ,Terpaksa Berhenti 20 Kali Sehari


WIRRAL- Seorang ibu terkejut saat diberitahu bayi perempuan yang dilahirkan dengan rambut begitu banyak, dan ia juga telah di tunjukkan pada imbasan semasa doktor melakukannya.

Hanna Hollins, 29, seorang peniaga jualan dari Prenton, berkata dia terkejut ketika melahirkan bayi Lexi-Rose Fan ke dunia di Arrowe Park Hospital Wirral lima bulan lalu mendapati rambut bayinya begitu lebat dan panjang.

Ibu kepada dua anak berkata apabila anak perempuan berusia empat tahun Sophia-Hope dilahirkan, bidan telah memberitahunya mereka tidak pernah melihat bayi dengan rambut begitu banyak ketika dilahirkan dan ianya adalah pertama kali.


Bercakap mengenai kelahiran gadis kecil ini, Hanna, mendedahkan: 'Saya terpaksa berhenti kira-kira 20 kali sehari semsa membawa anak saya berjalan oleh kerana orang ramai mahu melihat rambutnya yang lebat.'

Hanna, yang tinggal bersama rakan kongsi perniagaannya Anthony, 29, berkata: 'Mereka tidak boleh percaya dan berkata "oh tuhan!! Lihat rambutnya".Pada 31 minggu hamil, Hanna berkata dia melakukan imbasan kehamilan 4D dan terkejut melihat bahawa rambut bayinya begitu banyak mucul di monitor imbasan.

Dia berkata: "Biasanya mereka  tidak boleh memberitahu jika bayi mempunyai rambut dari imbasan. Tetapi bayi Lexi mereka berkata mereka dapat melihat rambut.

Berhadapan dengan cabaran harian menguruskan Lexi-Roses boleh menjadi sukar, tetapi Hanna mempunyai beberapa teknik untuk mententeramkan bayinya termasuk memberilah memberikan tepukan lembut supaya bayinya tidur.Dia merancang untuk membiarkan  rambut bayinya panjang, sambil berkata: 'Saya tidak akan memotongnya, saya mahu memastikan ia semula jadi.

'Saya hanya meletakkan klip di dalamnya supaya dia dapat melihat dengan jelas dan rambutnya tidak menggangu pandangan.

'Rambutnya pasti lambat untuk dikering setiap malam selepas disebabkan itu setiap kali mandi saya menggunakan beberapa minyak rambut khas bayi supaya rambutnya cepat kering.

'Ia agak sukar untuk mengekalkan, tetapi benar-benar istimewa. Saya amat berbahagia mempunyai dua gadis cantik yang sihat, "katanya.Editor-Sofia