Video Tular!!! Polis Berjaya Tahan Dua Individu Terlibat Pergaduhan Di SMK Banting.


BANTING – Semalam sebuah video viral mengenai satu kejadian pergaduhan didalam kawasan padang Sekolah Menengah Kebangsaan Banting,Selangor hingga mendatangkan kecederaan pada seorang lelaki yang berusia 20-an.

Laporan menyatakan dua lelaki yang terlibat didalam kejadian ini telah pun ditahan kerana mendatangkan kecederaan terhadap remaja lelaki tersebut.

Menurut Superintendan Azizan Tukiman,Ketua Polis Daerah Kuala Langat, berkata pergaduhan ini berlaku kira-kira pada pukul 1.30 petang

Ianya bermula apabila remaja lelaki ini dipercayai bertembung dengan sebuah kereta yang dipandu oleh seorang lelaki berusia 31 tahun. Lelaki ini dikatakan bersama dengan seorang rakan

Kejadian itu menyebabkan mereka telah bertikam lidah diantara satu sama lain lalu penunggang motorsikal ini telah bertindak mengambil sebiji batu bata lalu melontarkan batu tersebut ke arah kepala pemandu kereta berkenaan. Akibat ketakutan penunggang motorsikal ini telah melarikan diri ke dalam padang kawasan sekolah.

Pada masa yang sama sekumpulan lelaki yang kebetulan melalui jalan tersebut telah bertindak mengejar penunggang motosikal itu dan memukul kepalanya menggunakan topi keledar serta batu bata hingga menyebabkan kecederaan di kepalanya.

Walau bagaimanapun, pihak polis telah menahan dua individu salah seorang daripadanya adalah pemandu kereta tersebut.

Disebabkan pukulan serta hentakkan daripada topi keledar dan batu bata itu ,penunggang motorsikal berkenaan mengalami kecederaan dibahagian kepala.Manakala, pemandu kereta itu menerima sembilan jahitan pada bahagian kepala.

Pihaknya masih giat melakukan pencarian terhadap penunggang motosikal berkenaan serta beberapa lagi individu yang turut terlibat didalam pergaduhan ini.

Orang ramai yang mempunyai maklumat terhadap kes ini diminta tampil memberikan keterangan kepada pihak polis yang berhampiran bagi memudahkan pencarian.

Kes ini disiasat mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan.Editor : Nora