Video- Pusaran Air Muncul Di Tengah Tasik Membuatkan Semua Orang Takut


AMERIKA- Sebenarnya banyak perkara misteri didalam dunia ini yang kita tidak tahu.Ternyata kebanyakkan orang akan terkejut dengan fenomena misteri yang berlaku baru-baru ini di Tasik Texoma,Amerika.

Di dalam sebuah video viral ini memaparkan pusaran air misteri telah muncul dipermukaan Tasik Texoma yang terletak di sempadan Texas dan Oklahoma.Tasik ini merupakan salah satu tempat takungan air terbesar di Amerika.

Angaktan darat Amerika menyatakan bahawa pusaran air tersebut berdiameter 2,4 meter dan lubang pusaran air ini mampu untuk menelan sebuah kapal kecil.

Sesetengah orang melihat fenomena ini sebagai  fenomena yang misteri. Tetapi ia sebenarnya boleh dijelaskan secara saintifik.

Sebagai contoh, "sama sepeti anda mengisi air di dalam tab mandian anda dan sewaktu anda mahu mengeluarkan air melalui saluaran pembunagan ,maka akan muncul pusaran air"kata Timbalan
Pengurus Tasik, BJ Parkey.

Menurut BJ Parkey,puasaran air juga akan muncul ketika air tasik dikeluarkan melalui pintu kawalan banjir di Takungan Denison.

Pengurus tasik juga mengesahkan bahawa pergerakan pusaaran air ini bukan  disebabkan oleh faktor semula jadi.

Sebenarnya,fenomena "misteri" ini sebenarnya adalah disebabkan air yang berpindah dari satu lokasi ke lokasi yang lain seperti ketika  air disalurkan dari singki atau tab mandi.

Walau bagaimanapun, banyak orang yang merasa pusaran tersebut sangat berbahaya dan ibu bapa yang membawa anak-anak bermain di sekitar tepi tasik harus lebih hati-hati.Ediotr: Nora