Video Penunggang Moto Nyaris Maut Kerana Langgar Lampu Merah


CHINA- Menerusi sebuah video yang berdurasi 28 saat ini sebuah motosikal hampir maut selepas melanggar lampu isyarat merah di Timur China.

Di dalam video tersebut kelihatan seorang penunggang motosikal memecut laju tanpa menghiraukan lampu isyarat merah lalu dipersimpangan jalan terdapat sebuah lori telah merempuh motosikal berkenaan.

Disebabkan lori terbabit cuba mengelak motosikal berkenaan,ianya telah terbalik diatas jalan raya.Pemandu motosikal itu hanya beberapa inci sahaja dari lori dan dia hanya mengalami kecederaan ringan sahaja.

Rakaman kamera litar tertutup CCTV memaparkan bahawa terdapat dua buah motosikal berada dipersimpangan besar di Nantong,Wilayah Jiangsu,namun salah satu daripada motosikal ini telah memecut laju dan melanggar lampu isyarat disebabkan itu motosikal terbabit telah dirempuh.

Jika diperhatikan sebuah lori putih boleh dilihat dalam rakaman cctv ini datang dari arah  kiri dan telah  bergerak ke arah kanan untuk mengelakkan daripada terlanggar pemandu motosikal berkenaan.

Badan lori itu telah terhempas ke atas jalan raya akibat cuba mengelak dari motosikal yang melanggar lampu isyarat itu.

Walau bagaimanapun,pemandu lori berkenaan tidak mengalami sebarang kecederan manakala pemandu motosikal yang tidak mahu dikenal itu telah dihantar ke hospital berdekaan bagi mendapatkan rawatan.

Polis trafik diderah itu telah mengenakan saman ke atas pemandu motosikal itu kerana melanggar peraturan jalan raya yang telah ditetapkan.Editor: Nora