Video: Azwan Ali Guna Logo 'Pisang' Tanding PRU14 Ini


Sebelum ini namanya sering kali mencetuskan kontroversi hangat di media sosial.Kini,sekali lagi selebriti yang dikenali sebagai Diva AA atau nama sebenarnya Mohamed Azwan Haji Ali mecetuskan kontroversi apabila dikatakan akan bertanding sebagai calon bebas di dalam pilihan raya umum pada 9 Mei nanti.

Diva AA dikatakan akan bertanding di mana sahaja tidak kira sama ada kerusi Parlimen atau Dewan Undangan Negeri ( DUN) bagi memastikan perjungan abangnya yang juga Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali jatuh.

Menurutnya, perjuagan yang dilakukan atas dasar prinsip untuk memjatuhkan Azmin Ali meskipun dia dikecam hebat kerana tergamak menjatuhkan darah daging sendiri.Baginya dia lebih mengenali siapa sebenarnya Azmin Ali.
Pada Disember tahun lalu,Azwan pernah membuat laporan mendakwa bahawa Azmin menyalah guna kuasa atas tuduhan rasuah kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Tambahnya artis lantang bersuara ini, dia juga akan menggunakan pelbagai strategi termasuklah menggunakan strategi yang bersifatkan peribadi untuk menjatuhkan Azmin Ali kerana beliau ada menyimpan segala rahsia abangnya itu.

Selain itu,Azwan juga tidak mengharapkan mana-mana dana untuk digunakan pada PRU-14 nanti,kerana beliau mendakwa mempunyai wang yang banyak untuk menguruskan segalanya.

"Diva AA tidak mengharapkan sesen pun dana daripada sesiapa,sebab I dah banyak duit.Meskipun,hilang wang pertaruhan itu,Diva AA anggap ianya sebagai satu sedekah menjelang puasa kepada SPR",ujar Azwan Ali.Sumber- Kini Tv.Editor-Sofia