Syarikat Cleaners Tidak Berpakain Di UK Terkejut, Pelanggan Mahu Wanita Pertengahan Umur.


Sebuah syarikat pembersihan yang menawarkan perkhidmatan pekerja telanjang mendakwa bahawa kebanyakkan pelanggannya menolak untuk mengambil pekerja muda dan langsing kerana pelanggan lebih suka wanita pertengahan umur.

"The Naturist Cleaners" mempunyai kira-kira 300 pekerja profesional di dalam syarikatnya yang ditugaskan untuk menggosok,cuci habuk dan menggilap dalam keadaan bogel di rumah di seluruh UK.

Pekerja-pekerja ini mendapat keuntung diantara £ 30 (RM116) hingga £ 45(RM 174) sejam dan amat menekan dasar 'tidak menyentuh' yang ketat semasa mereke sedang bekerja untuk semua pekerjaan.

Pelanggan boleh meminta pembersih lelaki atau perempuan pelbagai jenis umur, bentuk dan saiz namun kebanyakkan pelanggan akan meminta wanita pertengah usia yang berpengalaman.Ianya terbukti dan seterusnya menjadikan wanita pertengahan usia amat di gemari oleh kebanyakkan pelanggan.

Pengasas Syarikat Laura Smith berkata: 'Kami seperti agensi, kami mempunyai pekerja di seluruh negara, dari London ke Scotland dan Ireland Utara.

'Secara keseluruhannya syarikat kami mempunyai 300 pekerja pembersih bertelanjang, memenuhi semua jenis citarasa pelanggan.

'Jenis orang yang menggunakan perkhidmatan ini berbeza-beza. Bukan semua lelaki, kami mempunyai pelanggan wanita yang meminta pembersih lelaki. Sesetengah orang yang menghubungi kami merasakan kami menawarkan "perkhidmatan penyamaran" tetapi ianya menggambarkan sebaliknya. '

Tambahnya lagi: 'Kami terpaksa menukarkan beberapa orang walaupun kebanyakan pelanggan kami lebih suka wanita yang lebih berpengalaman dan wanita pertengahan usia. Mereka ini mempunyai pengalaman pembersihan bertahun- tahun . '

Ms Smith mengasaskan syarikat itu tahun lepas selepas mula beroperasi untuk memulakan firma pembersihan standard.

'Seorang pelanggan mahu wanita bogel membersihkan tempatnya, jadi saya bertanya kepada salah seorang gadis,' jelasnya. 'Saya melihat satu peluang perniagaan dan memutuskan untuk pergi melakukannya.'

Usahawan ini pada mulanya menggunakan media sosial untuk menyebarkan pernigaannya tetapi akhirnya ditutup kerana mengandungi kandungan bogel yang tidak dibenarkan oleh mana-mana laman media sosial.

Ms Smith, yang mengamalkan naturisme, menambah: 'Idea asas kami ialah anda harus merasa baik tentang diri anda tidak kira siapa anda, tanpa mengira warna, umur atau berat badan.'

Pekerja nya yang bernama Silva, 43, berasal dari London, berkata ia mudah untuk beralih dari agensi standard kepada Pembersih Naturist kerana dia juga adalah seorang naturist yang mengamalkan cara ini.

'Bagi pelanggan kami, perkhidmatan ini adalah "pemandangan yang bagus". Ia membuatkan saya berasa yakin tentang diri saya, saya merasa diberi kuasa. '

Pelanggan yang berpuas hati telah meninggalkan ulasan yang memberansangkan di laman web, dengan seorang pelanggan menyebutnya sebagai 'pengalaman yang hebat dan menakjubkan'.

Pelanggan yang bernama Bob Harding berkata: 'Hari ini saya mempunyai pembersih bebas pakaian - dia tiba tepat pada waktunya dan terus melakukan pekerjaannya. Dia seorang wanita yang sangat baik dan mesra.Malah,dia melakukan kerja pembersihan yang amat sempurna. ' Editor: Nora