Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Ahad, 8 April 2018

Seorang Gadis Dipaksa Melihat Kekasihnya Ditikam Hingga Mati


AMERIKA SYARIKAT: Dua remaja dilaporkan hilang selepas kewujudan terakhir mereka pada 29 Disember ketika melakukan perjalanan ke Eureka di Juab Counbty, Utah. Dilaporkan selama hampir tiga bulan, ahli keluarga dan pihak berkuasa untuk mencari pasangan itu. Walau bagaimanapun, pada 28 Mac, 2018, pihak berkuasa mendapati mayat mereka, diikat dan ditikam.

Powell (18) ditemui dengan beberapa cedera pada badannya. Sementara itu, tekak Otteson (17) telah dibuka secara terbuka. Jerrod Baum, seorang lelaki dari Utah (41) yang dituduh membunuh dan menculik Otteson dan Powell.

Teman wanita Baum Morgan Henderson juga dituduh kerana dianggap menghalang keadilan. Para peneliti menemukan bahawa beberapa saat setelah tengah malam pada 30 Desember, pasangan remaja itu mengarahkan jin Powell ke rumah Henderson bersama dengan Baum.Namun, Baum telah memperingatkan Henderson untuk tidak membawa pulang seorang teman. Ketika Baum tiba di rumah untuk menemukan Powell dan Otteson di rumah, dia kemudian mengikat tangan dan kakinya. Tutup mulut mereka dan parkir di belakang jip Powell.

Baum kemudian pergi ke lokasi terpencil dekat Eureka dan membawa mereka ke sebuah sebuah lubang terbengkalai. Henderson, yang juga dicurigai berada di TKP, memberi tahu pihak berkuasa bagaimana Baum membunuh kedua remaja itu. Dia memberitahu pihak berkuasa, Baum memaksa Otteson untuk berlutut di lubang terbuka dan biarkan dia melihatnya mengalahkan dan menikam kekasihnya hingga mati.

Baum kemudiannya memotong tekak Otteson dan melemparkan mayat kedua-dua remaja ke dalam lubang terbuka. Selepas membunuh pasangan itu, Baum menunjukkan bahawa dia telah membuat Powell menderita, tetapi dia juga merasakan buruk tentang Otteson kerana dia tidak bersalah.

Apabila ditanya mengenai remaja yang hilang pada bulan Januari, pendakwa berkata Baum dan Henderson menafikan kewujudan mereka. Selepas Henderson ditangkap kerana kesalahan yang tidak berkaitan bertarikh 25 Mac, dia mengaku kepada pihak berkuasa bahawa dia telah menahan maklumat mengenai kehilangan sepasang remaja.Dan dia memberitahu mereka bahawa dia juga ada ketika Baum membunuh sepasang remaja ini. Baum, yang ditahan tanpa jaminan, menghadapi dua tuduhan pembunuhan di mana dia boleh mendapatkan hukuman mati. Ini didedahkan oleh Timbalan Pendakwa Daerah Utah, Chad Grunander.

Baum juga menghadapi tuduhan penculikan, penodaan mayat manusia yang mati, memiliki senjata berbahaya, gangguan terhadap saksi, dan halangan keadilan. Grunander menarik pembunuhan itu sebagai perbuatan kejam dan kejam. Dan mencadangkan bahawa pendakwa akan memberinya hukuman mati.

Pada usia 15 tahun, Baum dituduh melakukan pembunuhan dan kecurian kerana cuba merompak Burger King. Dia mengaku bersalah atas beberapa tuduhan kecurian, tetapi pembunuhan itu ditolak. “Kami mahu keadilan untuk kanak-kanak ini,” kata Amanda Hunt, makcik Otteson. “Dan jika hukuman mati adalah tepat untuknya, lakukanlah – anak-anak ini tidak sepatutnya,” katanya. - Editor: Adi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan