Rakaman CCTV Dedah Pelajar Universiti Berzina Dalam MasjidINDONESIA- Pelakuan jijik sepasang kekasih melakukan perbuatan terkutuk di dalam Masjid At Taqwa, Tuntang, Salatiga telah berjaya dirakam oleh kamera litar tertutup CCTV yang berada didalam Masjid tersebut.

Pasangan kekasih ini merupakan pelajar dari Universiti perguruan tinggi PTN Bandung dipercayai melakukan hubungan intim didalam masjid berkenaan.

Perbuatan mereka itu telah disedari oleh penjaga masjid berkenaan kira-kira pukul 10 pagi dan datang semula ke masjid pada jam 12.30 untuk mengeulangi perbuatan jijik itu.

Terbongkarnya aktiviti kedua-dua pasangan itu apabila penjaga masjid kebetulan berada di dalam ruang masjid berkenan.

Penjaga masjid yang terkejut kemudiannya memaklumkan penduduk kampung dan terpaksa mengejar kedua-dua pasangan itu sebelum berjaya ditangkap.

Penduduk lebih marah lagi apabila mereka menemui kondom yang masih mempunyai cecair sperm didalamnya di atas alamari tempat penyimpanan Al-Quran.

Bagaimanapun, pihak polis yang dimaklumkan atas kejadian itu datang ke lokasi kejadian tepat pada masanya dan meredakaan kemarahan penduduk setempat.

Menurut pengawal masjid KH Matori Suspek MWJ, 22 dikenal sebagai murid lelaki yang baik dan sopan bahkan katanya MWJ sering menjadi imam kepada murid lain serta selalu berdoa di masjid.

"Saya amat terkejut dengan kejadian  ini, MWJ bukan orang lain dalam kampung ini dia adalah anak lelaki yang cukup disegani diperkampungan ini"

Untuk pengetahuan semua dia adalah seorang pelajar yang baik, sentisa menjaga solatnya,bacaanya Al-Quran nya juga sempurna,seorang yang  jujur, saya tidak menyangka dia sanggup melakukan perbuatan terkutuk ini di dalam rumah Allah.Editor- Nora