Padah Guna Dobi Layan Diri, Wanita Melecur 50 Peratus


KUALA LUMPUR - Rata-rata rakyat dinegara kita sering menggunakan kedai dobi layan diri sebagai jalan mudah memandangkan terlampau sibuk dengan urusan seharian.Khidmat kedai dobi layan diri juga selalunya akan dibuka 24 jam.

Seorang pelanggan wanita dipercayai sedang menggunakan khidmat dobi layan dipercayai telah melecur sebanyak 50 peratus selepas kedai dobi layan diri itu terbakar di Taman Jinjang.

Kejadian dikatakan berlaku sekitar pukul 8 malam apabila seorang pelanggan wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 40-an sedang menunggu cucian bajunya di dalam kedai dobi berkenaan.

Menurut pihak bomba,mereka telah menerima satu panggilan sekitar pukul 8.05 malam.Seramai 35 anggota daripada Balai Bomba dan Penyelamat Jinjang, Sentul, Hang Tuah dan Sri Hartamas telah dikejarkan ke lokasi kejadian.

Walau bagaimanapun, api itu berjaya dipadam pada pukul 8.22 malam.Laporan menyatakan bahawa seroang wanita warga tempatan telah melecur disekirat anggota badannya akibat daripada kebakaran ini manakala kedai dobi itu musnah 80 peratus.

Kini,punca kejadian masih lagi dalam siasatan pihak forensik bomba bagi mengenal pasti punca sebenar kebakaran yang telah berlaku.Editor: Nora