Padah Curi Baju dalam Wanita,Lelaki Ini Dipenjara 3 Bulan


Seorang lelaki berusia 20 tahun telah dipenjara 3 bulan atas tuduhan menyimpan baju dalam wanita yang dipercayai dicuri.

Hukuman tersebut telah jatuhkan di Mahkamah Majistret Kuala Terengganu ,selepas suspek gagal memberikan keterangan mengenai empat helai baju dalam wanita serta sebuah beg bercorak bunga yang dipercayai barangan curi.

Menurut Majistret Abdul Hayyi Salim,hukuman itu dibuat selepas suspek,Muhammad Zulzikry Mohd Tarmizi,20 telah mengaku bersalah atas segala pertuduhan yang dibaca mengikut Seksyen 29 (1) Akta Kesalahan Kecil 1955.

Suspek dikatakan telah melakukan kesalah itu di Kampung Jeram, Manir,pada 12.30 tengah hari pada 6 6 Januari yang lalu.

Tertudah telah gagal memberikan penjelasan mengenai segala pertuduhan yang telah dibaca.Disebabkan tertuduh telah berdepan dengan hukuman denda sehingga RM1,000 atau penjara sehingga setahun atau kedua-duanya sekali, jika tertuduh didapati bersalah.

Mengikut laporan awal, mangsa telah mendapati terdapat kesan umpil dibahagian pintu dapur rumahnya dan apabila dia masuk ke dalam rumah,mangsa mendapati rumahnya berselerak serta barang berharaga seperti wang tunai berjumlah  RM5,000,2 helai baju dalam,6 helai seluar dalam ,powerbank dan 3 biji telefon bimbit nya lesap.Disebabkan itu mangsa telah bertindak membuat satu laporan polis kerana bimbang akan keselamatannya.