Lelaki Ini Hampir Buat Seluruh Keluarganya Meninggal Selepas Cuba Bersihkan Akuarium


Memelihara haiwan dirumah kadang kala dapat membuatkan segala beban hilang serta merta.Bagi sesetengah orang mereka suka memelihara kucing,anjing,burung dan ikan.Ianya terpulang kepada apa yang disukai oleh individu tersebut.

Rutin biasa yang sering kita lakukan jika memelihara haiwan ada dengan membersihakan tempat tinggal mereka.

Bagi seorang lelaki yang bernama Chris Matthews,27 itu adalah perkara biasa yang sering dilakukan nya pada setiap hujung minggu.

Chris, adalah seorang peminat ikan, jadi dia memelihara ikan didalam sebuah aquarium besar yang mempunyai pelbagai jenis batu karang didalamnya.

Semasa membersihkan aquarium tersebut, satu kejadian yang tidak diingini telah berlaku kepada ahli keluarganya disebabkan Chris membasuh tangki aquarium tersebut.

Seluruh ahli keluarganya telah terkena racun akibat daripada Chris membasuh aquarium itu.Bukan sahaja ahli keluarga Chris yang mengalami keracunan malah pegawai keselamatannya juga turut terkena racun berkenaan.

Racun tersebut sebenarnya berpunca daripada batu karang yang berada didalam aquarium tersebut.Disebabkan itu,seluruh ahli keluarganya telah mengalami sesak nafas berserta batuk akibat daripada terhidu udara yang telah dicemari oleh racun daripada batu karang itu.

Manakala, dua ekor anjing peliharaan nya turut terkena racun tersebut. Pada mulanya,Chris agak keliru sama ada ahli keluarganya diracuni oleh benda lain.

Tetapi sebenarnya dia sendiri yang meracuni ahli keluarganya ketika membersihkan aquarium tersebut.

Racun tersebut dikatakan telah keluar daripada batu karang yang dicuci oleh Chris.Batu karang berkenaan dipercayai telah mengeluarkan bahan toksik secara tidak sengaja dan menyebabkan seluruh ahli keluarganya terhidu udara yang beracun.

Lebih dahsyat lagi, gas tersebut dikatakan boleh membawa maut. Chris sebenarnya tekah memancing selama 12 tahun.Ini merupakan pengalaman pertama yang pernah dialaminya.


Selepas kejadian ini,Chris lebih berhati-hati semasa membasuh aquarium. Walau bagaimanapun, keluaraga Chris akhirnya dapat diselamatkan selepas dibawa ke hospital Oxford.Editor: Nora