Kantoi ! 3 Remaja Curi 'Sebelah' Kasut Berjenama


Setiap orang pasti mempunyai keinginan untutk memakai barangan berjenama tidak kira dari segi pakaian mahupun produk kecantikan.

Baru-baru ini 3 orang remaja lelaki telah di tahan oleh pekerja dan juga anggota polis bantuan atas kesalahan telah mencuri sebelah kasut jenama Converse yang di anggarkan bernilai RM179.90.Kejadian tersebut dikatakan berlaku di lot Original Classic Dataran Pahlawan,Melaka pada pukul kira-kira 7.30,semalam.

Bagaimanapun, ketiga-tiga suspek telah dilepaskan sebaik sahaja bapa suspek membuat bayaran bagi mengelakkan keadaan menjadi lebih buruk lagi.

Sebaiknya,ibu bapa perlu mengawasi kemana anak-anak anda berada dan dengan siapa mereka berkawan kerana dengan pengaruh rakan-rakan mereka boleh menjadi liar serta sukar untuk di kawal.

Semakin hari semakin ramai remaja yang musnah akibat daripada salah memilih rakan dan sekali gus membuatkan mereka terjerumus ke dalam dunia gelap.Jadi,didik lah anak-anak anda dari kecil,bak kata pepatah melentur buluh biarlah dari rebungnya.Editor- Sofia