Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Ahad, 22 April 2018

Isteri Dan Kekasih Berdepan Hukuman Gantung.


Kisahnya dahulu pernah mengemparkan seluruh rakya Malaysia di mana sepasang kekasih telah menembak seorang lelaki di  kawasan ladang Sungai Rui, Bagan Pasir, Lebuhraya Gerik-Kupang 7 April yang lalu.

Pasangan tersebut kini bakal berhadapan dengan hukuman gantung sampai mati yang telah di baca di Mahkamah Majistre di sini atas pertuduhan membunuh.

Tertuduh yang dikenali sebagai Nurul Haslina Abu Hassan, 38,merupaka bekas istei mangsa dan  kekasihnya Zulasri Shaarani, 42,hanya mendengar pertuduhan yang dibacakan di hadapan Majistret Raja Shahril Anuar Raja Baniamin.

Kedua-dua tertuduh merupakan seorang ahli perniagaan dan seorang lagi memrupakan pembantu perubatan di sebuah hospital.

Walau bagaimanapun,kedua-duanya telah didakwa atas kesalahan niat bersama-sama membunuh mangsa Kamarulzaman Safri, 38, di kawasan ladang Sungai Rui, Bagan Pasir, Gerik-Kupang di antara pukul 2 hingga 3 petang.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan tertuduh boleh dikenakan dihukum gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.

Sebelum ini kejadian tersebut telah dimaklumkan oleh orang awam yang melalui jalan berkenaan mendakawa terjumpa mayat seorang lelaki dengan 3 kesan tembakan di bahagian kepala,dada serta perut mangsa di kawasan ladang Sungai Rui.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner Yahya Abdul Rahman berkata,mayat lelaki terbabit telah dijumpai kira-kira pukul 4 petang turut ditemui tiga butir kelongsong peluru serta sebuah motosikal berkuasa tinggi di lokasi kejadian.Editor- Sofia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan