Isteri Beritahu Ada Wanita Bertudung Ajak Buat Projek.Ahmad Nabil bin Ahmad atau lebih dikenali sebagai Nabil Ahmad ini dilahir pada 26 September 1983.Beliau merupakan seorang pelawak, pengacara, penyampai radio, penyanyi dan pelakon Malaysia yang berasal dari Mambau,Negeri Sembilan.

Namanya mula melonjak naik semenjak menjuarai musim kedua rancangan realiti pencarian bakat komedi Raja Lawak. Kini, beliau mengacarakan rancangan hiburan MeleTOP . Nabil juga boleh dikatakan Pelawak Berdiri berbahasa melayu yang paling popular di Malaysia.

Selain itu, Nabil juga telah dapat membuka produksi perfileman sendiri yang bernama Nabil Ahmad Production S.D.N. B.H.D. Nabil berkahwin dengan pilihan hatinnya Nazira Ayoub pada tahun 2011 dan dikurniakan dua orang cahaya mata.

Pelawak ini mengakui dia pernah menerima satu masej di laman instagram daripada seorang wanita yang menawarkan diri untuk berasmara di hotel.

Perkara tersebut telah dimaklumkan oleh isterinya,Zira yang sentiasa memantau instagram peribadinya setiap hari.

Menurut Nabil, dia amat terkejut dengan permintaan berani peminat fanatik yang bertudung itu.Sebaik sahaja mengetahui tentang perkara itu, Nabil meminta isterinya untuk memberikan kata-kata nasihat kepada wanita itu supaya sedar akan perbuatannya dan kembali ke jalan yang lurus.

Pasangan ini sentiasa mempercayai satu sama lain dan disebabkan itu Nabil membenarkan isterinya untuk memantau akaun instagram tersebut.

Kata Nabil, dia akan sentiasa menjauhkan diri daripada pada perkara-perkara yang boleh menyebabkan mereka berdua berselisih faham diantara satu sama lain.

Namun ,bila disebut soal poligami Nabil menyatakan bahawa dia tidak pernah terlintas untuk menduakan isterinya setelah pahit manis diharungi suatu ketika dahulu bersama-sama.

Tambahnya lagi, sekiranya saya melakukan perkara itu saya tidak dapat bayangkan jika dua orang anak perempuan saya pula akan terkena benda yang sama suatu hari nanti.Nabil juga menyatakan bahawa dia tidak mampu untuk berpoligami.

Malah,segala tomahan yang menyatakan dia takut kepada isteri tidak diendahkan sama sekali.

Nabil,juga meminta agar peminatnya sentiasa mendoakan kebahagian rumah tangganya kekal hingga ke akhir hayat.Editor : Nora