Identiti Suspek Buli Gadis OKU Tersebar.


SINGAPORE- Menerusi sebuah video viral yang berdurasi 29 saat ini telah memaparkan sekumpulan pelajar perempuan sedang membuli seorang murid OKU di dalam tandas.

Lebih biadab lagi pelajar ini telah memaksa pelajar OKU ini untuk memakai plastik sampah dilerehnya.Kini indentiti pelajar perempuan ini telah pun tersebar. Suspek yang dikenali sebagai Shahira Alkaff dipercayai telah membuli seorang pelajar OKU di sekolahnya bersama 3 lagi kawannya yang turut membuli pelajar OKU ini.

Menerusi video berkenaan,kelihatan suspek memberus muka serta bahagian kemaluan mangsa menggunakan berus pencuci tandas.Selain itu,suspek juga dikatakan telah melemparkan kata-kata kesat terhadap mangsa.

Tidak cukup dengan itu,salah seorang daripada kawan suspek bertindak menyarung tempat duduk tandas ke leher mangsa tersebut.

Menurut laporan kesemua suspek merupakan pelajar daripada Assumption Pathway School,Singapore.

Video ini telah dimuat naik oleh seorang pengguna laman Facebook iaitu Syed Mohamed Zulhilmi dan telah mendapat 3k perkongsian di laman Facebook.

Disebebkan kejadian ini suspek telah bertindak memadam kesemua gambarnya di laman Instagram dan Facebooknya.Editor- Nora