Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Sabtu, 14 April 2018

Gadis 16 Tahun Buat Laporan Polis ,Gara-gara Kekasih Enggan Bertanggungjawab


SIBU-Disebabkan kekasihnya tidak mahu bertanggungjawab,seorang gadis berusia 16 tahun nekad membuat laporan polis.

Kekasihnya itu bekerja sebagai seorang pemandu lori berusia 25 tahun telah ditahan oleh pihak polis atas kesalahan merogol gadis dibawah umur.

Mangsa juga telah disahkan mengandung dan disebabkan suspek tidak mahu bertanggungjawb mangsa telah bertindak melaporakan kejadian ini kepada pihak polis.

Menurut,Ketua polis daerah ACP Stanley Jonathan Ringgit,mangsa telah pun membuat pemeriksaan perubatan disebuah klinik namun usia kandungannya belum diketahui.

Menurut laporan,mangsa telah lama berkenalan dengan kekasihnya itu sejak dari Disember 2016 lagi,tidak lama kemudian mangsa dan suspek bercinta dan telah terlanjur bersama sejak dari usia mangsa 15 tahun lagi.

Berdasarkan keterangan daripada mangsa mereka melakukan hubungan intim itu atas dasar suka sama suka dan tiada sebarang paksaan.Menurut mangsa,kali terakhir mereka melakukan hubungan seks pada bulan Februari lalu di sebuah hotel.

Walau bagaimanapun,pihak polis berjaya menjejaki suspek di Tanjung Engkilo,suspek juga telah mengaku bersalah atas tuduhan tersebut.

Kini, suspek direman selama 4 hari dan kes disiasat di bawah seksyen 376 kanun keseksaan.Editor- Nora

Tiada ulasan:

Catat Ulasan