Dukun Yang Baru Seminggu Berada Di Pawagam, Menjadi Mangsa Terbaru.KUALA LUMPUR- Baru sahaja seminggu ditayangkan dipawagam,filem Dukun telah ditayangkan secara haram oleh segelintir pihak tidak bertanggungjawab dengan membuat video cetak rompak lalu disebarkan ke dalam media sosial.

Pelakon utama filem Dukun ini Datin Seri Umie Aida meminta agar orang ramai turut memboikot video-video cetak rompak ini dengan melaporkan kepada pihak berwajib.

Menurut beliau,sememangnya industri perfileman dinegarakan sering terkena timpias ini kesannya boleh mendatangkan kerugian di dalam dunia hiburan tanah air negara kita.

"Sememangnya isu cetek rompak sudah lama kita dengar,sekarang filem Dukun pula menjadi mangsa.Baru seminggu ditayangkan sudah ada pihak tidak bertanggungjawab menyebarkannya secara haram.Apa yang boleh saya perkatakan sama-samalah kita boikot cetak rompak".

Menurut beliau hanya para pengguna sahaja yang mampu menghapuskan kegiatan cetak rompak ini.Tambahnya lagi, hargai setiap hasil titik peluh pelakon-pelakon yang menjayakan cerita berkenaan.

Datin Seri Umie Aida ,berkata, fikirkan sekiranya perbuatan tidak bertanggungjawab ini diteruskan dari semasa ke semasa dan ianya akan mendatangkan keburukan kepada industri tanah air kita juga.Harap pihak berkuasa akan mengambil tindakan sewajarnya mengenai isu ini.

Ianya bukan hanya disebarkan melalui VCD malah turut disebarkan melalui internet iaitu menerusi satu pautan khas bagi menyebarkan video-video cetak rompak ini.

Filem Dukun dikatakan sudah pun merai keuntung sebanyak RM1.5 juta pada hari pertama dan dalam tempoh 6 hari ditayangkan ianya telah meningkat sebanyak RM6.2 juta.Editor- Nora