Bomoh Telanjangi, Cabul 20 Pesakit Wanita Terbongkar.


SUKABUMI- Umumnya rata-rata masyarakat masih lagi mempercayai perubatan melalui pawang,dukun atau di gelar sebagai bomoh untuk mengubati sesuatu penyakit.

Seorang lelaki telah meniktirafkan dirinya sebagai seorang bomoh hampir dipukul oleh penduduk setempat setelah perbuatan terkututknya terbongkar.

Lelaki ini dikatakan telah mencabul 20 orang pesakit wanitanya tanpa kerelaan daripada tuan badan sendiri.

Menurut penduduk kampung,lelaki berusia 43 tahun ini baru saja berpindah di rumah sewa yang terletak di Kampung Kebonrandu,daerah Sukabumi telah pun diserahkan kepada pihak polis setelah salah seorang daripada pesakitnya mendakwa bahawa telah dicabul ketika menerima rawatan.

Bomboh palsu ini dikatakan memiliki ilmu untuk menarik seri wajah seseorang agar kelihatan cantik dan menarik apabila dipandang.

Suspek dikatakan menggunakan taktik dengan mempersilakan mangsa masuk ke dalam bilik gelap dan meminta mangsa membuka pakaian untuk dimandikan.

Namun,ketika dimandikan,suspek bertindak mencabul mangsa atas alasan itu adalah salah satu daripada cara untuk menaikan seri wajah sehingga lah perbuatan jijiknya itu selesai dilakukan kepada mangsa.Bagaimanapun,disebabkan takut mangsa tidak membantah apa yang telah dilakukan oleh suspek.

Selepas selesai, mangsa pulang ke rumah dan menceritakan segalanya kepada keluarga bahawa dia telah dicabul oleh dukun durjana tersebut.

Akhirnya perbuatan terkutuk suspek telah diketahui oleh penduduk kampung dan mereka mula berkumpul untuk membelasahnya.

Bagaimanapun,keadaan kecoh itu dapaat di redakan oleh Ketua Kampung lalu suspek telah dibawa ke balai polis bagi tindakan lanjut.

Setelah disoal siasat,suspek mengakui bahawa dia telah mencabul 20 wanita yang merupakan pelanggannya.

Pihak polis masih lagi mengenal pasti mangsa yang lain untuk diambil keterangan,Sumber-Astro Awani.Editor-Sofia