Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Khamis, 5 April 2018

Adik Ratah Bakal Isteri Abang KandungKisah ini amat mengejutkan seluruh penduduk kamapung di Sungai Ringin,Kampung Sekadau ,Borneo Kalimantan,Indonesia.

Ceritanya bermula apabila Siddek menyuruh adiknya yang bernama Aci ,mengambil telur di rumah bakal kakak ipar nya untuk direbus.

Aci yang baru sahaja berusia 24 tahun akur sahaja dengan perintah abangnya itu. Aci menuju ke rumah bakal kakak iparnya dengan penuh harapa. Ialah darah mudah apa sahaja yang terlintas dikepala pasti dibuatnya.

Sebaik sahaja sampai,kakak iparnya itu sedang tidur diatas kerusi dengan sedikit kain dibahagian bawah terselak hingga menampakkan pahanya.

Aci tidak melepaskan peluang keemasanya kali ini, dia menutup lampu rumah sebelum menerkam kakak iparnya.Kejadian dikatakan berlaku 8.20 malam.

Didalam keadaan yang gelap itu,Aci telah bertindak ganas dengan mencekikit leher serta memukul bakal kakak iparnya.Lebih tidak berperikemanusiaan lagi, Aci turut merogol bakal kakak iparnya itu dan melarikan diri sebelum diketahui oleh abangnya .

Disebabkan Siddek tidak sedap hati kerana Aci ke rumah bakal isterinya terlalu lama dia kemudiannya menelefon bakal isterinya itu.

Sebaik sahaja bakal isterinya menjawab panggilan dalam keadaan suara seperti sedang menagis,Siddek terus bertanyakan apa sebenarnya telah terjadi. Akhirnya Siddek pergi ke rumah bakal isterinya bagi membawanya ke hospital.

Hari itu juga,Siddek mencari adiknya yang menyembunyikan diri.Atas maklumat orang ramai Aci telah dapat dikesan.Sebelum menyerahkan Aci kepada pihak polis Siddek sempat membelasah adiknya itu beberapa kali.

Menurut siasatan daripada pihak polis, suspek menyatakan bahawa dia dan bakal kakak iparnya melakukan perkara tersebut atas dasar suka sama suka dan tiada sebaarang paksaan.

Aci juga turut menyatakan bahawa dia dan kakak ipar sudah beberapa kali terlanjur bersama,tetapi pada malam itu kakak iparnya tidak mahu melakukannya dan Aci terpaksa bertindak ganas.

Namun,mangsa menyatakan bahawa dia dan Aci tidak pernah melakukannya dan tiada apa-apa hubungan dianatara mereka seperti apa yang diceritakan oleh suspek.

Laporan menunjukkan bahawa mangsa, telah dicekiki beberapa kali serta sebahagian mukanya lebam manakala jari tangannya turut patah akibat daripada pergelutan bersama suspek.

Walau bagaimanapun, majlis perkahwinan tetap akan dijalankan seperti biasa.Bagi bakal suaminya yang merupakan pengurus kedai makan tradisional  dia lebih kenal siapa bakal isterinya itu.

Tambah Siddek lagi, ianya bukan soal menjaga maruah mahupun  aib keluarga.Dia mahu keadilan didalam kes ini meskipun Aci adalah adik kandungnya.

Siddek menyatakan dia dan bakal isteri telah berkenalan sejak usia bakal isternya 16 tahun lagi,dan pada saat itu bakal isterinya bekerja di kedai makan miliknya.Siddek berkata dia langsung tidak memandang status yang ada apa bakal isterinya itu meskipun telah dirasmikan oleh adik kandungnya sendiri.

Sekirinya dia tidak meminta adiknya itu pergi ke rumah bakal isterinya pasti kejadiaan seperti ini tidak berlaku.

Aci dikenakan hukuman penjara selama 12 tahun atas kesalahannya.Editor : Bella

Tiada ulasan:

Catat Ulasan