8 Gambar: Suami Isteri Ditangkap, Pesta Seks Di Bilik Hotel Tukar-Tukar Pasangan.


SURABAYA - Semalam kecoh di media sosial mengenai tiga pasangan suami isteri yang dipercayai telah melakukan aktiviti tidak bermoral di dalam sebuah bilik hotel dengan melakukan seks bertukar-tukar pasangan.

Suspek yang dikenali sebagai THD telah didapati bersalah kerana mengadakan hubungan seks dengan cara bertukar-tukar pasangan di sebuah bilik hotel di Surabaya.

Salah seorang daripada suspek di dalam kes ini telah membuat satu 'group' menggunakan aplikasi Whatsapp supaya segala aktiviti yang diadakan dapat dimaklumkan terlebih dahulu kepada pasangan yang lain.Ianya terjadi selepas sepasang daripanya mula berfantasi untuk melakukan hubungan intim dengan pasangan yang lain.

Menurut suspek THD, dia mengakui telah mula terjebak dengan komuniti ini sejak daripada tahun 2013 lagi.Dan dia jugalah yang memwujudkan komuniti tidak bermoral ini.

"Sejak tahun 2013 lagi ,komuniti ini wujud.Selain daripada aplikasi Whatsapp,kami juga mempunyai laman Twitter khas buat pasangan yang suka melakukan seks secara bertukar-tukar pasangan,"kata suspek.

Tambahanya lagi, dia mengaku telah mengajurkan pertemuan bersama ahli-ahli komuniti yang lain sebanyak tiga kali dan telah mengadakan pesta seks.

Segala aktiviti ini dilakukan di dalam hotel dan tempatnya selalu berpindah-pindah bagi mengelakkan di hidu oleh pihak berkuasa.

Selain di Surabaya,di Lawang juga komuniti ini pernah mengadakan pertempuan di sebuah hotel di  kawasan Tretes.

"Masa perjumpaan diantara ahli komuniti,tidak banyak yang hadir",kata THD.

Kebanyakkan ahli komuniti ini berasa daripada beberapa daerah termasuklah dari Jatim,Surabaya,Malang, Sidoarjo, Tuban dan lainnya.Setiap kali perjumpaan dilakukan ianya mesti mendapatkan persetujuan daripada semua ahli komuniti.

Sebelum ini , tiga pasangan telah diserbu semasa melakukan hubungan seks di sebuah hotel di Lawang, Malang. Mereka diserbu oleh Team III Asusila Subdit IV Renakta Ditreskrimum Polda Jatim.Editor- Nora