5 Gambar Dan Identiti Suspek Dera Adik Rayyan Hingga Maut Tersebar.


PERLIS- Sebanyak 4,652 kes penderaan kanak-kanak telah direkodkan sepanjang tahun 2015 hingga 2016 tahun lalu dan jumlahnya kian meningkat dari semasa ke semasa.Lazimnya,kes penderaan kanak-kanak bukan sesuatu yang asing lagi di negara kita,sebaliknya perbuatan itu seringkali berlaku di nergar Malaysia.

Kes penderaan kanak-kanak juga sering terpapar di hadapan akhbar-akhbar temparan di negar kita.Ini menunjukkan jumlah penderaan kanak-kanak makin kian meningkat.

Sekali lagi Malaysia digemparkan dengan kes penderaan kanak-kanak hingga membawa kepada kematian.

Seorang kanak-kanak yang berusia 6 tahun yang dikenali sebagai Muhammad Rayyan Hidayat telah didera oleh kekasih ibu kandungnya sendiri sehingga mangsa meninggal dunia.

Kejadian dipercayai berlaku di sebuah rumah di Kangar,Perlis.

Kanak-kanak malang itu dipercayai telah dipukul menggunakan objek keras sehingga mengakibatkan tulang rusuknya patah dan ususnya pecah.

Menurut laporan daripada hasil bedah siasat, terdapat kesan lebam di seluruh anggota badan mangsa akibat mangsa dipukul menggunakan objek keras.

Kini indentiti suspek yang merupakan ,kekasih ibu kandung mangsa dikenali sebagai Noraizuwan Hamali,26,mempunyai rekod jenayah lampau sebanyak 12 kes berkaitan dengan mencuri kenderaan.

Manakala, ibu kandung mangsa pula dikenali sebagai Azieda Rayyan,32 telah menjalinkan hubungan sejak sekian lama sehinggakan mereka tinggal bersekedudukan di rumah sewa milik Azieda di Abi Tok Hashim.Editor-Nora