22 Gambar Pokok Yang Pelik Dan Menyeramkan Boleh Membuat Anda Ketakutan.


Pokok merupakan tumbuhan berkayu dalam alam tumbuhan. Beberapa jenis tumbuhan boleh di klasifikasikan sebagai pokok sekiranya mempunyai akar, batang, dahan, dan daun. Untuk pengetahuan anda pokok juga mempunyai tempoh hayat yang lebih lama berbanding tanaman yang lain.

Sesetengah daripada spesies pokok boleh tumbuh sehingga ketinggian 100 meter (300 kaki) dan terdapat pokok yang mampu untuk hidup sehingga beberapa abad lamanya dan ada yang sehingga mencecah seribu-ribu  tahun lamanya.

Menurut kajian pada tahun 2005,terdapat kira-kira 400 bilion pokok di Dunia, dengan purata 61 pokok untuk setiap orang.

Sememangnya banyak perkara misteri dan menarik di dalam dunia ini yang masih lagi tidak diterokai oleh manusia dan tidak terfikir dek akal mausia.

Pokok juga merupakan sumber oksigen kepada manusia kerana pokok mengeluarkan karbondioksida.
Seperti mana yang anda lihat meskipun hanya sebatang pokok namun Allah swt telah menjadikan nya dalam pelbagai bentuk dan rupa sehinggakan kita sendiri takut untuk melihatnya.
Bayangkan sekiranya anda melalui kawasan berkenaan berseorangan dan terlihat pohon yang seakan-anak lembaga hitam sedang memerhatikan anda,sudah pasti tidak cukup tanah anda berlari padahal ianya hanya sebatang pokok yang mempunyai bentuk seakan lembanga sahaja.

Ada juga diantara nya kelihatan seperti muka seorang manusia,pokok berwajah naga,seperti bentuk burung hantu,pokok seperti lembaga sedang marah dan sebagainya.Oleh itu,hargai tumbuhan yang hidup diatas muka bumi ini kerana tumbuhan juga memberikan banyak manafaat kepada kehidupan seharian manusia.Online News.Editor-Nora