Berita Informasi Terkini

Only for Admin

Ads

Dikuasakan oleh Blogger.

Cari Blog Ini

Arkib Blog

Full-Width Version (true/false)

I Am The Author

Featured

Ads

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Subscribe Newsletter

Follow by Email

Footer Pages

/fa-fire/ YEAR POPULAR$type=one

Rabu, 11 April 2018

12 Gambar Misteri Penemuan Rangka Manusia Di Senawang Akhirnya Terbongkar.


Misteri penemuan tulang manusia yang ditanam tanpa tanda itu telah ditemui di hutan berhampiran sebuah kuil terbiar di Batu 8, Jalan Sungai Gadut, Senawan.

Mereka ini dipercayai telah diculi,dibunuh lalu ditanam.Kejam! Itulah perkataan yang boleh diungkapkan kepada kes pembunuhan kejam ini.

Penemuan tulang ini telah berjaya menahan sekumpulan suspek daripada ahli kongsi gelap.Satu opersi khas telah dijalankan oleh  Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Negeri Sembilan,bagi merungkai misteri penemuan ini.

Laporan menyatakan bahawa,kumpulan ahli kongsi gelap ini telah terlibat dalam lima kes pembunuhan sejak tiga tahun lalu.Mangsa pembunuhan ini telah ditanam dalam kawsan hutan kira-kira 150 meter daripada jalan utama di kawasan berkenaan.

Susulan kejadian,pihak polis telah membawa  suspek kes ini ke lokasi kejadian ,dengan bantuan  Unit Forensik serta Anjing Pengesan (K9) dan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), telah mengesan lokasi mayat.Pihaknya bertindak menggali dua lubang yang dipercayai terdapat mayat manusia didalamnya.

Menurut Datuk Noor Azam Jamaludin,Ketua Polis Negeri Sembilan,berkata,siasatan mengenai kes ini sedang dijalankan dan kesemua tulang-tulang ini telah dihantar ke Jabatan Kimia untuk proses selanjutnya.

"Dan apabila analisis dijalankan maka,pihak kami akan mencari maklumat pemilik tulang ini dengan menyemak semula rekod orang hilang untuk mencari warsi mangsa".

'Pihak forensik akan mengambil sampel DNA mangsa untuk dipadankan dengan waris".

Pada 11 November tahun lalu,pihaknya telah berjaya menemui satu mayat lekaki yang dipercayai seorang pemilik kedai cuci kereta telah ditanam di Taman Saga, Siliau dekat Rantau

Hasil daripada penemuan mayat itu,pihak polis berjaya menahan seorang suspek daripada ahli kongsi gelap.Menurut laporan ,ianya berkatian dengan isu tidak puas hati.Editor:Wanda
Tiada ulasan:

Catat Ulasan