Video- Gara-gara Memperlekehkan Jenama Samsung, Adik Neelofa Dikecam Teruk Oleh Netizen


Siapa sahaja yang tidak meengenali nama Ameera Khan iaitu adik kepada pelakon dan usahawan berjaya iaitu Neelofa. Sebelum ini Ameera pernah mencetuskan beberapa kontroversi dengan berpakaian seksi.


Baru-baru ini sekali lagi Ameera telah mencetuskan kontroversi dengan menperlekehkan telefon terkemuka kebanggan Korea ini di laman Youtube nya iaitu "little miss khan".


Video yang di muat naik oleh Ameera bertajuk "Quickfire Q&A With LMK" dan telah ditonton seramai 58,975 penonton di laman YouTube nya. Rata-rata yang menonton video tersebut meluahkan rasa tidak puas hati kepada Ameera. Dia di minta untuk membuat pilihan samada Samsung ataupun Iphone.

Ternyata jawapan yang keluar daripada mulut nya itu membuatkan dia dikecam teruk oleh para netizen yang merasakan Ameera berlagak dan terlampau meninggi diri kerana menggunakan telefon jenama Iphone.Sedangkan jenama Samsung juga setaraf dengan jenama Iphone.

Mungkin di sebabkan usianya yang muda dan masih mentah membuatkan dirinya terlampau taksub dengan jenama tersebut. Bagi dirinya jenama Samsung murah dan tidak setanding denagn jenama yang dipakainya.Namun,ada juga pihak yang menyarankan kepada Samsung supaya mengambil tindakan yang sewajarnya kepada Ameera kerana meperlekehkan jenama Samsung.Antara komen yang ditulis oleh netizen adalah "what's wrong with samsung until you ewwed?? Sometimes samsung phones are more useful than iphone lol". Sumber: Youtube. Editor: Ila Hakimi