Dato' Siti Dan Suami Terkilan Gambar Puteri Sulung Mereka Tersebar Di Media Sosial


Dato' Siti dan suaminya Dato' K telah meluahkan rasa terkilan kerana gambar puteri sulung mereka telah pun tersebar di laman sosial baru-baru ini. Kelahiran puteri sulung mereka sememangnya sangat dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dato' Siti selamat melahairkan anak sulungnya pada hari Isnin lepas pada pukul 8.17 pagi disebuah pusat perubatan.Bayi perempuan seberat 3.55 kilogram itu selamat dilahirkan secara pembedahan.

Ada sesetengah individu yang tidak bertanggungjawab telah pun memuat naik gambar bayi tersebut ke dalam media sosial. Walau bagaimanapun, Dato' Siti dan suaminya telah pun memaafkan individu berkenaan.

Sejujurnya Dato' Siti dan suami merasa sedikit terkilan dengan tindakkan tersebut namun, tidak ada apa yang boleh dilakukan selain memaafkan individu terbabit.


Mnurutnya lagi, dia dan suami telah pun merancang untuk mengadakan satu sesi yang khas bagi memaparkan wajah anak serta nama puteri kesayangan nya kepada orang ramai. Puteri sulung mereka juga tidak banyak ragam,sama seperti bayi-bayi yang baru lahir hanya meminta susu dan tidur semula apabila perutnya kenyang.

Dato' K memaklumkan bahawa isterinya itu kehilagan banyak darah sewaktu proses pembedahan dijalankan dan terpaksa ditahan beberapa hari di hospital bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

Bayi comel ini,diberikkan nama Az-Zahra buat sementara waktu sebelum nama yang bersesuai diletakkan kepadanya nanti. Gambar bayi ini dikatakan telah tersebar diseabkan oleh seorang individu yang bernama, Wan Noor Akmal Wan Yusof kerana secara tidak sengaja telah memuat naik gambar bayi perempuan itu ke dalam media sosial.
 





Walau bagaimanapun, Wan Noor Akmal Wan Yusof telah pun membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Dato' Siti dan Dato' K kerana tidak sengaja memuat naik gambar puteri sulung pernyanyi terkenal ini.Editor: Ila Hakimi.