Belasah Isteri Gara-Gara Prepaid Telefon Habis


Gara-gara telefon bimbit yang digunanya kehabisan prepaid, seorang lelaki bertindak di luar jangkaan dengan membelasah isterinya sehingga mengalami kecederaan di sebuah pondok sawah padi di Long Tabing, Miri.

Bagaimanapun, suspek yang dipercayai berusia 29 tahun itu telah ditahan polis di kediamannya di Tinjar sekitar jam 1.30 petang, semalam, selepas mangsa membuat laporan polis di Balai Polis Beluru.

Menurut Ketua Polis Daerah Marudi Deputi Superintendan Gabriel Risut menyatakan bahawa kejadian terbabit telah berlaku pada 5 Mac lalu ketika mangsa dikatakan berada bersama suspek di pondok berkenaan.

Namun, selepas itu mangsa ada meminta suspek supaya menghubungi saudaranya sebelum kejadian terbabit berlaku.

"Bagaimanapun, suspek berang apabila mendapati kredit prabayarnya habis dan meminta mangsa menggantikan kredit prabayarnya itu semula."

Mangsa yang dikatakan tidak mengendahkan permintaan suspek itu pergi ke sungai yang berhampiran untuk membersihkan diri.

"Bagaimanapun, suspek terus masuk ke dalam sungai dan membelasah mangsa dengan menumbuk di bahagian mata, peha dan pinggang mangsa ," ujarnya lagi.

Difahamkan kejadian itu bukanlah pertama kali berlaku kerana mangsa dikatakan sering dipukul sebelum ini hanya disebabkan masalah remeh dan kes itu disiasat mengikut 323 Kanun Keseksaan. Sumber: Harian Metro, Editor: Maya