Video Wanita Larikan Barangan Kemas Berjaya Dirakam CCTV

Bangi - Seorang wanita telah bertindak berani dengan melarikan seutas gelang tangan di sebuah kedai emas di sini hari ini.

Kejadian terbabit dikatakan berlaku di sebuah kedai Emas Impiana Jewels di Bangi Gateway pada tengah hari tadi ketika tiada seorang pelanggan pun di situ.

Video sekitar kejadian terbabit telah di muat naik oleh Aishah Yusoff di facebook miliknya yang menunjukkan seorang wanita yang telah bertindak melarikan seutas gelang tangan.

Merujuk kepada video berkenaan jelas menunjukkan wanita terbabit yang pada mulanya mundar-mandir seperti meliht barang kemas sebelum meminta kepada jurujual supaya menunjukkan kepadanya gelang emas.

Jurujual terbabit yang mengambil gelang emas serta telah memakaikan kepada wanita terbabit kemudiannya sedang mengira harga bagi gelang terbabit sebelum wanita terbabit bertindak berani terus melarikan diri bersama gelang emas di tangannya.

Jurujual terbabit seperti tergamam dengan kejadian yang tidak di sangka tersebut, ini merupakan teknik terkini yang digunakan oleh pencuri barangan kemas dalam mencari keuntungan segera.

Aishah di akuan facebook miliknya telah meminta kepada semua supaya menviralkan wajah pencuri terbabit supaya dia dapat ditangkap serta kejadian seumpama ini tidak akan berlaku di kedai-kedai emas lain.

Dia juga turut menggesa peniaga barangan kemas di sekitar kawasan ini supaya lebih berhati-hati kerana pencuri terbabit mungkin mensasarkan kedai emas di sekitar kawasan bangi.