Video Kanak-Kanak Cuba Tetak Atuk Dan Nenek Gara-Gara Game Online.

China - Seorang kanak-kanak bertindak berani cuba menetak atuk dan neneknya kerana tidak diberikan wang untuk membeli data internet gara-gara ketagih bermain game online di handphone.

Video berdurasi 2.10 minit dapat dilihat seorang lelaki warga emas cuba menghalang seorang kanak-kanak yang merupakan cucunya yang memegang dua bilah parang.

Menurut atuknya, Ibu bapa kanak-kanak itu membelikan handphone kepada anak mereka bagi memudahkan untuk mereka berkomunikasi melalui Handphone tersebut.

Malangnya kanak-kanak terbabit menggunakan handphone itu untuk bermain online game, kanak-kanak tersebut dikatakan bermain setiap hari hingga ketagih permaian itu.

Menurut atuknya lagi, cucunya itu mula meminta wang setiap hari untuk membeli data internet, pada mulanya atuk dan nenek memberi wang, akan tetapi setelah melihat perubahan cucunya yang ketagih permainan itu, mereka tidak memberikan wang lagi.

Setelah tidak di berikan wang, kanak-kanak tersebut bertindak berani menggambil dua bilah parang di tangannya dan jerit kepada datuk nenek.

Kanak-kanak itu mengancam akan meletak atuk dan nenek sampai mati jika mereka tidak memberinya wang kepadanya

Daripada insiden itu, ibu bapa kanak-kanak tersebut tidak membenarkan anak mereka mengunakan handphone semula.

Ibu bapa perlu memantau aktiviti anak-anak mereka yang mengunakan Handphone agar tidak berlaku pekara sedemikian.