Lepas 3 Tahun Baru Tahu Itu Bukan Anaknya, DNA Membongkar Kebenaran.

China - Sepasang suami isteri amat terkejut selepas melakukan ujian DNA ke atas bayi mereka dan mendapati bahawa bayi tersebut sebenarnya bukanlah anak mereka.

Bagi setiap yang bergelar ibu bapa pasti akan merasa bangga apabila memiliki seorang anak yang sangat comel, namun tidak bagi seorang bapa yang merasa pelik apabila melihat anaknya yang semakin membesar semakin comel.

Menurut lelaki dari keluarga Zhang terbabit, dia serta isterinya bukanlah seorang yang kacak mahupun cantik akan tetapi dia merasa pelik apabila melihat anaknya yang berusia 3 tahun tersebut memiliki sepasang mata yang besar serta memiliki hidung yang mancung.

Menurut Zhang lagi, mereka telah menunggu selama 5 tahun untuk memiliki zuriat sendiri tetapi kini oleh disebabkan kehadiran bayi tersebut telah meretakkan hubungan kami sebagai suami isteri.

Zhang sering melemparkan tuduhan bahawa isterinya itu telah berlaku curang dengan lelaki lain kerana selepas melakukan ujian DNA ternyata bahawa DNA Zhang dengan anaknya itu tidak sama .

Disebabkan isterinya itu merasa bersalah serta kusut memikirkan perkara tersebut menyebabkan dia terpaksa memohon perceraian dipengadilan selepas tidak tahan kerana sering dituduh curang oleh suaminya itu.

Hasil penyiasatan pihak polis mendapati bahawa keraguan Zhang mengenai anaknya itu adalah benar kerana sebenarnya kesilapan itu sebenarnya telah dilakukan oleh pihak hospital di mana isteri Zhang bersalin.

Pihak hospital berkenaan telah didapati melakukan kesalahan tersalah memberikan bayi pasangan lain kepada mereka menyebabkan Zhang kemudiannya telah bertindak menuntut pampasan daripada pihak hospital berkenaan sebanyak 1.3 juta Yuan.

Walau bagaimanapun Zhang mengatakan bahawa dia berjanji bahawa dia akan tetap menjaga bayi itu dengan baik dan akan mengembalikannya kepada kedua orang tua kandungnya jika dia berjaya menemui mereka.