Baru Seminggu Berkahwin, Pengantin Maut Akibat Terkejut Terima Tetamu Tidak Diundang.

Seorang pengantin perempuan yang baru sahaja berkahwin seminggu yang lalu telah meninggal dunia secara mengejut
Gambar ketika majlis perkahwinan arwah
Kuala Krai - Seorang pengantin perempuan yang baru sahaja berkahwin seminggu yang lalu telah meninggal dunia secara mengejut selepas dia dikatakan mengalami sesak nafas akibat daripada terkejut.

Mangsa yang dikenali sebagai Shahrun Ainun yang berasal dari kampung Telekung Kuala Krai telah berkahwin dengan pasangannya Kerol pada 29 Jun yang lalu dan hari ini merupakan hari menyambut menantu di rumah pihak lelaki.

Mangsa dikatakan telah mengalami sesak nafas sebelum menghembuskan nafas terakhirnya di klinik berdekatan kampungnya selepas dia mengalami kejutan akibat seekor ular yang memasuki rumah berkenaan.

Ketika kejadian dikatakan bahawa pengantin perempuan berkenaan pada mulanya tidak sedarkan diri selepas terkejut dengan kehadiran tetamu tidak di undang berkenaan tetapi kemudiannya mangsa mengalami sesak nafas sehingga terpaksa dikejarkan ke klinik berhampiran.

Pemergian arwah pada hari majlis menyambut tetamu yang berlangsung di rumah keluarga suaminya itu mengundang pilu di kalangan rakan-rakannya serta sudah pastilah suaminya merupakan orang yang paling terkesan dengan kepermergian arwah.

Majlis mereka yang sepatutnya berlangsung pada hari ini telah bertukar menjadi majlis tahlil buat arwah selepas segala persiapan telah di buat, arwah dikatakan merupakan seorang yang amat di senangi oleh rakan-rakan kerana merupakan seorang yang terlampau baik.

Walau bagaimanapun rata-rata mereka mendoakan semoga suami arwah tabah menghadapi dugaan ini, mereka hanya di berikan peluang selama seminggu mengecapi kebahagiaan berumah tangga sebelum arwah kembali kerahmatullah.

Pihak hospital masih lagi belum membuat pengesahan punca sebenar kematian arwah, semoga keluarga tabah dengan kehilangan arwah.