Wanita Menipu Menggunakan Gambar Orang lain Untuk Meminjam duit.

seorang wanita yang menggunakan gambar serta identiti orang lain untuk menipu orang ramai,
Gambar screenshort perbualan serta gambar penipu
Bulan Ramadhan ini pun ada juga penipu yang tak takut buat dosa, bulan baik ini pun nak tipu duit orang dah itu pula guna muka orang lain nak tipu duit orang.

Itukan kes menganiayai orang lain dan tak pasal-pasal orang itu kena tanggung apa yang kau buat, elok sangat ke buat perangai macam itu dok menganiayai orang.

Disebabkan orang yang macam inilah buatkan msyarakat susah nak percaya dengan orang lain walaupun orang itu betul-betul memerlukan pertolongan.

Terbaru ini ada seorang wanita yang menggunakan gambar serta identiti orang lain untuk menipu orang ramai, wanita tersebut yang menggunakan nama dan gambar Shida Jimmy Darwis telah meminta pinjaman dari orang ramai dengan menggunakan gambar wanita tersebut. 

Namun ketika di minta memberikan nombor akaun dia telah membeikan nombor akaun atas nama Nooratikah Kamarudin 041174100023542 , ini merupakan nama sebenar penipu tersebut.

Perkara ini telah di sahkan sendiri oleh pemilik sebenar gambar yang digunakan oleh penipu terbabit melalui akaun Facebook miliknya Shida Jimmy Darwis mengenai penipuan terbabit.

Dia telah mengatakan bahawa dia oleh amat terkejut apabila melihat gambarnya digunakan serta rata-rata orang menuduhnya penipu sedangkan dia tidak pernah meminta pinjaman dari sesiapa pun.

Dia memohon kepada orang ramai agar menviralkan gambar wanita yang menggunakan gambarnya itu untuk menipu orang ramai serta meminta orang ramai agar tidak mempercayai atau memberikan sebarang pinjaman andai ada melihat individu yang menggunakan gambarnya untuk meminta pinjaman.

Di bawah ini saya lampirkan bukti perbualan wanita tersebut serta gambar sebenar wanita yang menipu duit orang lain.-Wartawan Jalanan

Facebook pemilik sebenar yang minta menviralkan penipuan ini
Wajah sebenar wanita yang menipu membuat pinjaman


Nama sebenar serta akaun bank milik penipu