Tidak Sengaja Terpecah Gelang Jed RM113,915, Wanita Ini Pengsan

Seorang wanita jatuh pengsan secara tiba-tiba apabila dia telah terpecahkan sebentuk gelang jed
Wanita pengsan selepas gelang jed pecah
China - Seorang wanita jatuh pengsan secara tiba-tiba apabila dia telah terpecahkan sebentuk gelang jed yang berharga ratusan ribu tersebut.

Wanita terbabit yang dikatakan sedang berjalan-jalan di sebuah premis perniagaan telah memasuki kedai Ruili Jiegao yang menjual barangan kemas terbabit.

Wanita terbabit yang pada mulanya telah menyarungkan gelang jed berkenaan di tangannya serta cuba melihat jika gelang terbabit cantik di tangannya.

Namun ketika dia sedang asyik menggayakan gelang terbabit, pekerja terbabit telah memberitahu bahawa gelang terbabit berharga 300,000 yuan (RM200,000) dia langsung terkejut mendengar harga terbabit.

Wanita tersebut yang mendengar harga tersebut terus bertindak cuba untuk membuka gelang terbabit semula dan meletakkannya kembali tetapi malang baginya apabila gelang terbabit terjatuh serta terbelah dua.

Wanita terbabit yang melihat gelang terbabit pecah merasa panik dengan situasi berkenaan apatah lagi dia di minta supaya membayar ganti rugi bagi gelang tersebut membatkan dia terus pengsan akibat terkejut terpaksa membayar ganti rugi bagi gelang terbabit.

Sehingga dia terpaksa di bawa ke hospital namun doktor mengesahkan tiada sebarang masalah kesihatan dan hanya pengsan akibat mengalami kejutan.

Wanita terbabit yang pada mulanya di minta membayar ganti rugi barangan tersebut sebanyak RM189,515 akan tetapi selepas penelitian serta rundingan di buat wanita terbabit hanya di minta membayar RM113,915.

Walau bagaimanapun kalangan nitezen yang melihat situasi ini meluahkan pendapat bahawa gelang jed tersebut seperti tiada nilai langsung.

Malah ada juga seorang netizen ini mengatakan bahawa gelang jed terbabit tidak asli kerana jika gelang jed asli jatuh macam manapun susah nak pecah.

Rata-rata mereka melahirkan rasa harga yang di kenakan oleh premis berkenaan tidak bersesuaian dengan kualiti gelang terbabit.