Suami Pukul Isteri Hanya Kerana Basuh Ayam Tidak Bersih.

Seorang lelaki tergamak memukul isterinya hanya kerana disebabkan isterinya
Radzuan Jaafar yang dituduh memukul isteri
Seorang lelaki tergamak memukul isterinya hanya kerana disebabkan isterinya yang dikatakan tidak membasuh ayam dengan bersih.

Suspek yang merupakan seorang buruh kasar telah dijatuhi hukuman penjara selama sebulan dari tarikh ditangkap oleh Mahkamah Majistret Seremban, di sini, hari ini, selepas mengaku bersalah mencederakan isterinya.

Suspek yang dikenali sebagai Radzuan Jaafar, 36, telah dituduh memukul kepala dan bahu kiri isterinya dengan menggunakan tangan dalam satu pertengkaran yang berpunca daripada salah faham yang berlaku antara mereka pada Ahad yang lalu.

Kejadian tersebut dikatakan berlaku di kediaman mereka di Kampung Jun Jun, Mantin, Nilai kira-kira jam 3.30 petang.

Mangsa yang merupakan isteri kepada suspek Norain Abdullah 24 tahun didapati telah melakukan kekasaran berbentuk fizikal ke atas mangsa sehingga mengakibatkan benjol di kepala serta lebam pada lengan kiri mangsa.

Oleh itu, tertuduh telah melakukan satu kesalahan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 326A Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun.

Namun begitu, sebelum ini tertuduh telah membuat rayuan kepada mahkamah agar dikenakan hukuman paling ringan berikutan perlu menanggung keluarga.

Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Soo Kok Weng, manakala tertuduh tidak diwakili peguam semasa prosiding dijalankan.