Kerana Penyakit Misteri Model Ini Tak Memiliki Nafsu Seks

Seorang remaja wanita telah mengakui bahawa dia merupakan seorang asexual
Salena Seraphine yang menghidap asexual
Australia - Seorang remaja wanita telah mengakui bahawa dia merupakan seorang asexual iaitu keadaan di mana dia langsung tidak mempunyai keinginan atau tertarik dengan seks.

Remaja yang dikenali sebagai Salena Seraphine berusia 18 tahun yang juga merupakan serang model merupakan seorang yang berperwatakan cantik dan seksi namun begitu dia yang berasal dari Australia ini mengalami asexual.

Difahamkan bahawa golongan yang menghadapi masalah ini termasuklah Salena  sendiri berkemungkinan besar tidak pernah langsung melalui pengalaman seks kerana tidak berminat dengannya langsung.

"Saya mengakui bahawa saya hanya menyedari bahawa saya merupakan asexual pada usianya 13 tahun dan saya dapat merasakan bahawa saya langsung tidak tertarik keada aktiviti seks. Asexual hanya akan memilih untuk melakukan hubungan seksual bagi kepentingan dirinya sendiri termasuklah bagi mendapatkan anak," katanya lagi.

Ahli keluarga Salena menerima keadaan Salena tersebut dengan hati terbuka dan dia sendiri pun tidak pernah merahsiakan keadaan dirinya itu terhadap keluarganya.

“Terdapat segelintir yang menganggap saya seorang yang suka memilih dan mereka cuba memenangi hati saya sehingga saya terpaksa memberitahu mereka bahawa saya tidak dapat merasakan langsung sebarang tarikan seks terhadap mereka, namun ramai yang tidak mempercayai kata-kata saya,"katanya.

Salena mengakui bahawa dia selesa dengan identitinya itu dan tidak rasa bahawa keadaan dia itu perlu di ubati serta dia turut berkongsikan keadaan tersebut dengan golongan asexual yang lain di media sosial.-Suara.TV